Friday, May 24, 2013

PENGALAMAN TEMUDUGA PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N27

<a href=http://www.kerja-kerajaan.com/index.php?ref=ono780><img src=http://www.kerja-kerajaan.com/images/468x60.gif></a>

Saya pernah menghadiri temuduga jawatan yang sama iaitu penolong pegawai tadbir gred n27 sebanyak 4 kali percubaan....kenapa saya tidak lulus walaupun sudah menghadiri temuduga 7kali...

Pertama kali saya menghadiri temuduga penolong pegawai tadbir gred n27 iaitu pada tahun 2006.  Saya mendapat surat 2 minggu sebelum tarikh temuduga dan cukup untuk membuat persediaan.  Malangnya saya tidak ada panduan macam mana menghadiri temuduga ini...pada hari temuduga dijalankan saya lambat datang, dokumen tidak lengkap, saya juga cukup gemuruh kerana tidak membaca isu-isu semasa...bak kata saya hanya menghadirikan diri ke temuduga tetapi dengan ada persediaan..akhirnya saya gagal.....setelah  setahun berlalu..saya mendapat surat temuduga iaitu penolong pegawai tadbir gred N27....kali ini juga saya tidak cukup persediaan kerana saya masih kurang berkeyakinan kerana selalu beranggapan yang orang lain lebih baik dari saya....dan akhirnya saya gagal temuduga kali ke 2.....Setahun berlalu, saya mendapat surat panggilan temuduga jawatan yang sama iaitu penolong pegawai tadbir....mmmm....kali ini saya membuat sedikit research di internet dan mencari sedikit maklumat tentang tatacara temuduga, perkara penting semasa temuduga...namun saya mendapat sedikit panduan dan bukan sepenuhnya....saya juga melakukan pembacaan kesemua aspek tugas-tugas penolong pegawai tadbir dan isu-isu semasa....malangnya semasa sya ditemuduga saya melakukan kesilapan iaitu saya tidak dapat mengulas dan kurang berkeyakinan semasa ditemuduga...akhirnya saya gagal kali ke 4..Pada tahun 2009, saya sekali lagi mendapat surat panggilan temuduga Penolong pegawai tadbir...saya banyak pengalaman dari temuduga yang lepas dan cuba untuk memperbaiki setiap kesilapan yang pernah saya lakukan...dengan adanya usaha dan membuat banyak research di internet..akhirnya saya jumpa satu pakej rahsia lulus kerajaan..ketika itu harga pakej ini dalam RM20 sahaja....apabila saya sudah membeli pakej rahsia lulus kerajaan tersebut...saya banyak mendapat panduan membuat resume, cara pemakaian, cara bercakap, persediaan ketika temuduga, soalan-soalan temuduga dan cara menjawab soalan temuduga dan sebenarnya banyak lagi yang perlu dan penting semasa menghadiri temuduga ini....pertama kali nya saya melangkah di bilik temuduga dengan penuh keyakinan dan pengharapan.....kerana saya tahu saya sudah membuat yang terbaik.....dan akhirnya temuduga kali ke4 saya berjaya mendapat tawaran jawatan penolong pegawai tadbir......tetapi saya terpaksa menolak kerana dalam masa yang sama juga saya ada menghadiri temuduga KPLI dan saya juga berjaya mendapat tawaran KPLI....

Sebenarnya Pakej lulus kerajaan ini yang banyak membantu saya ....kalau saya melanggannya lebih awal tidak perlulah saya gagal temuduga sebanyak 3kali....kepada rakan-rakan yang menghadiri temuduga kerajaaan beli pakej rahsia lulus kerajaan ini kerana anda pasti berpuas hati dan banyak panduan yang kamu boleh dapat dari pakej ini....


Klik saja untuk membeli ebook pakej Rahsia lulus kerajaan

<a href=http://www.kerja-kerajaan.com/index.php?ref=ono780><img src=http://www.kerja-kerajaan.com/images/468x60.gif></a>Lalui dan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan!!
Persaingan untuk mendapatkan kerja kerajaan AMAT tinggi dan peluang untuk anda berjaya adalah tipis jika anda langsung TIDAK TAHU bagaimana untuk bersedia menghadapi temuduga tersebut. 
Adakah anda pasti akan lulus temuduga dengan beranggapan seperti di bawah ini ?:
bullet
Anda mempunyai "kabel besar"  @ orang dalam  Kerajaan  yang "confirm" boleh tolong luluskan anda semasa interview. Usah bermimpi lagi, zaman sudah berubah! Ramai orang berkata "orang lain tu dapat kerja kerajaan sebab dapat pakai kabel, aku tiada kabel. Tak adil" Tak logik langsung! Apabila gagal, salahkan orang lain. Tak lihat apa kekurangan pada diri, persiapan yang dilakukan. Sudahlah!
bullet
Anda adalah  seorang  yang berpengalaman luas dan  cemerlang semasa berkerja di swasta dulu. Swasta dan kerajaan tak sama......Jangan terlalu sombong. Hebat macamana anda pun belum tentu berjaya. Ramai yang menyombong diri apabila ada rekod hebat di company lama..
bullet
Anda adalah seorang bekas graduan universiti yang memilki CGPA 3.5 ke atas ataupun graduan lulusan universiti luar negara yang terkenal. Ramai je best student yang tak dapat masuk gov......Buanglah fikiran ni jauh-jauh, zaman dan berubah.
bullet
Anda memiliki pengalaman ditemuduga beberapa kali sebelum ini. Ada orang dah 14 kali ditemuduga, tapi tak dapat - dapat! 100 kali hadir temuduga pun takkan berjaya jika sama sahaja teknik anda menghadiri temuduga. Anda perlukan perubahan!
bullet
Anda telah membeli pelbagai buku temuduga sebelum ini baik dalam mahupun keluaran luar negara. Ada ke buku temuduga khas untuk kerja kerajaan? Sudah pasti tiada,  kerana teknik temuduga di kerja kerajaan akan sentiasa berubah-ubah dan dikemaskini.
bullet
Anda sememangnya sedang berkhidmat dalam kerajaan samada dari jawatan kontrak ataupun ingin naik pangkat. Bos boleh rekomen saja, tapi belum pasti boleh lulus...Jaga - jaga..SKT tinggi bukan jaminan selamat buat anda.

<a href=http://www.kerja-kerajaan.com/index.php?ref=ono780><img src=http://www.kerja-kerajaan.com/images/468x60.gif></a>
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...