Wednesday, August 27, 2014

SET SAKIT SENDI


SET SAKIT SENDI

OSTEMATRIX RM61
ADVANCED JOINT HEALTH TABLET RM124
OMEGA GUARD RM136

RM321

KINI

SET SAKIT SENDI

RM278

1.Kenali Sendi Yang Sihat

Sendi merujuk kepada pertemuan antara tulang-tulang di dalam badan. Empat komponen utama di bahagian sendi ini adalah tulang rawan, bendalir sinovia, tendon, dan ligamen.
Tulang rawan bertindak sebagai ‘kusyen’ yang melindungi sendi, dan membenarkan tulang untuk geluncuran antara satu sama lain.
Manakala bendalir sinovia pula bertindak sebagai pelincir dan membekalkan khasiat kepada tulang rawan.
Tendon pula merupakan struktur berserat yang menghubungkan otot kepada tulang, dan ligamen merupakan serat yang fleksibel yang mengikat tulang.
Untuk mempunyai sendi yang sihat, keempat-empat komponen ini perlulah berada dalam keadaan yang baik.

Sendi Yang Sihat


2. Jenis-jenis Sakit Sendi

Terdapat banyak jenis sakit sendi, tetapi yang akan disentuh di sini adalah rheumatoid arthritis (RA), osteoarthritis (OA), tendinitis, dan seliuh.
Rheumatoid arthritis merupakan keradangan yang berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif, dan menyebabkan bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir sinovia (Minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia membantu penghidap RA).
Osteoarthritis pula merujuk kepada kemerosotan tulang rawan yang menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang bergesel antara satu sama lain (Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan).
Tendinitis pula adalah keradangan, kegatalan dan bengkak pada tendon. Ianya juga mungkin disebabkan oleh tendon yang hilang keanjalan, berpunca daripada kecederaan, penggunaan berlebihan atau penuaan.
Seliuh pula merujuk kepada kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi. Ianya berlaku apabila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau ligamen terkoyak, dan menyebabkan sendi  menjadi sakit dan bengkak.

3. Cara Melegakan Sakit Sendi

Cara yang biasa digunakan untuk merawat sakit sendi adalah dengan menggunakanubatan dan suntikan. Tetapi ubatan dan suntikan ini hanya dapat melegakan kesakitan dan keradangan untuk sementara  waktu sahaja. Dan pengambilan secara banyak dan berterusan boleh menyebabkan kerosakan organ-organ badan.
Selain itu, kaedah pembedahan juga turut digunakan bagi merawat penyakit ini. Walaubagaimanapun, tidak semua orang mampu melakukakannya disebabkan kos yangmahal, dan juga akan menyebabkan pergerakan menjadi terhad selepas pembedahan.
Jika anda ingin mengelakkan cara-cara ini dan inginkan cara yang lebih selamat, jom sambung pembacaan!

4. Set Shaklee Untuk Sakit Sendi

Penggunaan ubat untuk sakit sendi secara berterusan boleh menjejaskan organ dalaman anda. Jika anda ingin mengelakkan penggunaan ubat sakit sendi, anda bolehlah mencuba tiga suplemen semulajadi Shaklee ini yang digabungkan khas bagi merawat sakit sendi, iaitu; Advanced Joint Health Tablet (AJHT), Omega Guard, OsteMatrix.

5. Nutrien Untuk Sendi Yang Sihat

Anda boleh merujuk kepada gambar di bawah untuk mengetahui nutrien-nutrien yang diperlukan oleh sendi yang sihat. Dan sudah semestinya, nutrien-nutrien ini boleh didapatkan melalui gabungan suplemen Shaklee untuk sendi yang sihat.

Nutrien Untuk Sendi Yang Sihat


6. Tiga Langkah Mudah Untuk Sendi Yang Sihat


(a) Langkah 1: Membantu Mengekalkan Tulang Rawan Yang Sihat (AJHT)

AJHT memberikan manfaat kepada sendi dalam tiga cara, iaitu;
i- menyokong keselesaan sendi (melalui kesan daripada ekstrak Boswellia),
ii- meningkatkan kesan ‘kusyen’ (melalui kesan daripada ekstrak jagung yang kaya dengan glukosamina),
iii- memelihara tisu penyambung yang sihat (melalui kesan daripada vitamin C, zink, tembaga, dan mangan).

Cara Tindakan AJHT

Ekstrak Boswellia yang terdapat dalam AJHT ini telah diguna secara tradisional dalamperubatan Ayurvedic sejak lebih 5000 tahun dahulu untuk merawat osteoarthritis dan rheumatoid arthritis. Di dalam ekstrak Boswellia ini terdapat  AKBA (Asetil-Keto-Beta-Boswellik Asid) yang merupakan agen anti-radang semulajadi. AKBA ini bertindak menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.
Ujian klinikal mendapati bahawa ekstrak Boswellia ini dapat bertindak seawal 5 haridan lebih berkesan berbanding jenama terkemuka lain dalam kategori yang sama.

(b) Langkah 2: Mengurangkan Inflamasi (Omega Guard)

Omega Guard dimasukkan ke dalam set sendi sihat ini kerana kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi berbanding daripada mengambil glukosamina sahaja.
Omega-3 bertindak untuk melambatkan degradasi tulang rawandan mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. Ianya juga bertindak sebagai pelincir dalam membantu pergerakan yang lebih mudah.
Omega Guard Shaklee sangat berkualiti kerana 99% daripada kandungannya adalahOmega-3, berbanding dengan kapsul minyak ikan dari jenama lain yang hanya mempunyai antara 30-60% Omega-3.
Minyak ikan ini melalui pelbagai peringkat proses penyulingan yang ketat bagi membuang plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, PCBs dan lain-lain bahan pencemaran. Proses ini juga bertujuan untuk mengurangkan oksidasi dan pembentukkan lemak trans serta mengurangkan bau dan rasa ikan.

(c) Langkah 3: Mengekalkan Sel Tulang Yang Sihat (OsteMatrix)

OsteMatrix Shaklee bukan hanya sekadar pil kalsium. Ianya turut dilengkapi denganmagnesium (membantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya), vitamin D (merangsang penyerapan kalsium), boron (membantu dalam metabolisma tulang), serta mangan, tembaga, dan zink (mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang).

Kelebihan OsteMatrix


7. Tempah Set Sendi Sihat Sekarang!

Kini anda sudah pun mengetahui tentang kelebihan tiga produk ini dalam merawat sakit sendi. Belilah sekarang untuk diri anda sendiri ataupun hadiahkan pada orang tersayang yang menderita sakit sendi. Jangan biarkan sakit sendi terus menghalang pergerakan dan aktiviti anda. Jom tempah sekarang!
Add me FB email: ono780@gmail.com
wassup/sms: 016-5854100- Tini
SID: 1152375

Anda sudah memilih produk shaklee?


CARA ORDER

Sila sms order anda di wassup/no telefon 016-5854100-Tini

Contoh
Pakej set bersalin atau vitamin c dan hantar ke 0165854100

Saya akan mengesahkan order tersebut dan saya akan sms/wassup produk yang dipilih dengan menggunakan harga ahli.

Pembayaran boleh dibuat di CIMB atau Maybank


Artine Modi
7038445692
        KLIK CIMB CLICK

KLIK MAYBAN2U


Artine Modi
162218369608

Setelah membuat pembayaran di bank sms/wassup detail pembayaran dan maklumat seperti

Contoh:
(Harga Barang) ( barang yang di order) ( Nama Bank) dan hantar kepada 0165854100


saya akan respon secepat yang mungkin setelah membuat pengesahan pembayaran.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...